fbpx

Overspisning – genvind kontrollen over din mad

Sig farvel til overspisning og overvægt

 

Har du en drøm om at tabe dig – men bliver du alligevel ved med at spise for meget?

Er du måske også vred på dig selv over, at du ikke bare kan lade være?

Så vil jeg gerne fortælle dig, at overspisning ofte handler om noget helt andet og er et resultat af mønstre, afhængighed og vaner, som skabes over tid.

Mange mennesker bruger i større eller mindre grad mad som en måde at håndtere negative følelser på. Maden bruges som en måde at lukke ned for problemerne og det tankermylder, der ofte følger med. Det betyder, at hvis man er stresset, har problemer i familien, døjer med lavt selvværd osv., så kan man have en tendens til at ”bedøve” sig selv ved at overspise.

Det store fokus på krop og skønhedsidealer på f.eks. sociale medier kan også være en bidragende faktor, som skaber både skam og skyld, hvis man ikke føler, at man lever op til idealerne. – Og det kan føre til et dysfunktionelt forhold til mad i det hele taget.

Det er som nævnt vigtigt at understrege, at overspisning meget sjældent bare handler om at spise mindre. Ofte er der andre ting på spil, som gør det umuligt at holde igen med maden – lige meget hvor meget, man har bestemt sig for at gøre det.

Maden giver lindring på tanker og følelser, og ubevidst kan man bruge maden til at fjerne sig/flygte virkeligheden. Hjernen får oplevelsen af, at maden gør noget positivt, og derfor vil man søge at gentage handlingen – altså spise for at få det bedre. På trods af både dårlig samvittighed og viden om konsekvenserne.

Behandling af overspisning hos Stopnu

Når vi arbejder med behandling af overspisning, vil det ofte være i et forløb, hvor individuelle samtaler kombineres med Biofeedback.

 

I de individuelle samtaler afdækker vi de psykologiske årsager til overspisningen. Hvilke følelser forbindes maden med, og hvad ligger bag disse?

 

Biofeedback (PEMF) er en metode, hvor vi arbejder med svage elektromagnetiske impulser, der stabiliserer nervesystemet – uden brug af medicin. De elektromagnetiske impulser skaber specifikke svingninger, der kommunikerer med celler, organer og væv, hvilket er bivirkningsfrit.

 

Resultatet er, at der bliver tilføjet energi og skabt balance, ligesom de biokemiske processer overalt i kroppen (også hjernen) forløber bedre. Biofeedback fjerner ” hul fornemmelse i maven” og følelsen af, at man konstant er sulten.

 

 

Kontakt os gerne for at høre mere om vores behandling mod overspisning.

Det får du:

Ambulant Forløb: 

Sessioner af 1 time som er en  behandling med Biofeedback

( svage elektro-megnetiske impulser ). 

ER DU I TVIVL OM FORLØBET ER NOGET FOR DIG ?

STOPNU har speciale i at hjælpe mennesker ud af stress, depression og forskellige afhængigheder, hvor vi tager hånd om både den fysiske og den mentale afvænning, uden brug af medicin.

Quick Menu

Kontakt

Telefon: 86 82 50 71

Mail: INFO@STOPNU.DK

Find os

KØBENHAVN
Puggårdsgade 3 st.
1573 København
Få rutevejleding

SILKEBORG
Søndergade 4
8600 Silkeborg
Få rutevejleding